Філатов зобов’язав працівників міськради вжити заходів для врегулювання конфлікту інтересів

10.09.2018 13:45   -
Автор:

Керівники і працівники виконавчих органів, комунальних підприємств, закладів та установ Дніпровської міської ради мають вживати всіх можливих заходів для недопущення та врегулювання потенційного чи реального конфлікту інтересів. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО.ГОЛОВНЕ“, з посиланням на пресс-службу Дніпровської міської ради.
Відповідне розпорядження «Про механізм врегулювання конфлікту інтересів та розгляд норм поведінки працівників Дніпровської міської ради» підписав третього вересня міський голова Дніпра Борис Філатов.
Конфлікт інтересів — це суперечність між особистими майновими, немайновими інтересами особи чи близьких їй осіб та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’єктивність або неупередженість ухвалення рішень, а також на вчинення чи невчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.
Так, працівники міськради Дніпра не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли вони дізналися чи повинні були дізнатися про наявність у них реального або потенційного конфлікту інтересів, мають письмово повідомляти про це безпосереднього керівника, міського голову, колегіальний орган, під час виконання повноважень у якому в них виник такий конфлікт, або Національне агентство з питань запобігання корупції чи інший, визначений законом орган. Крім цього, працівникам мерії забороняється вчиняти дії та ухвалювати рішення в умовах реального конфлікту інтересів.
«Про виявлення фактів конфлікту інтересів та порушення норм поведінки, дискримінації (гендерної або іншої) працівників Дніпровської міської ради повідомляти через спеціальну телефонну лінію, офіційний веб-сайт Дніпровської міської ради, захищену та загальну електронну пошту Національного агентства та іншими засобами поштового зв’язку», – йдеться у розпорядженні.