Філатов займається політичними “договорняками”, – політолог

27.02.2016 09:00   -
Автор:

Призначення Світлани Єпіфанцевої на посаду заступника дніпропетровського міського голови – це політичний “договорняк” з боку Боріса Філатова.
Про це заявив політолог, керівник медіа-напрямку суспільного проекту “Слово і діло” Євген Заїка, повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Ще три місяці тому, позиціювання Опозиційного блоку і УКРОПу, як двох політичних сил, які були представлені кандидатами в мери (Вілкул і Філатов), інакше як відкритою війною, ніхто у місті не називав. Дніпропетровськ розривали електорально, світоглядно та ресурсно два абсолютно протилежних за своїми політичними орієнтирами по відношенню до виборців кандидати. Гадаю всі в курсі, що цілком імовірним розглядався навіть варіант силового сценарію. Відтак, градус напруги зашкалював.
“Проте, вся ця політична вистава тривала два акти, після чого фінал, овації виснаженого емоційно виборця, а головне, відчуття того, що тепер місто має піти шляхом послідовного і стратегічного обґрунтованого розвитку для людей і задля людей.
Однак, і воно виявилось пластмасовим, штучним, а тому рухнуло під вагою банального, як зараз прийнято говорити серед проопозиційного електорату, політичного “договорняка”. До того ж судячи з настроїв у самому місті, “договорняком” призначення Єпіфанцевої у команду Філатова вважає, як частина електорату Філатова, так і Опозиційного блоку. В спогадах людей ще не стерлась пам’ять про так звану парламентську ширку. І хоча в Дніпропетровську масштаби не ті, понятійний апарат і діагноз все той же. Політична послідовність про яку говорили перед виборами опинилась нижче плінтусу, а принципове протистояння запхнули за пояс”, – написав Євген Заїка на своїй сторінці у “Фейсбук”.
Читайте также: Политолог раскритиковал союз Филатова и Епифанцевой
Він зазначив, що у цій всій ситуації уже навіть не цікаво, чи буде тандем Філатова-Єпіфанцева таким дружним до кінця цієї нехай і короткої, але насиченої на інформаційні події каденції як міської ради, так і мера Філатова.
“Головне, який рівень абсурдності політичних аргументів буде в арсеналі як Філатова, так і ображених “вивільнених” членів Опозиційного блоку по відношенню до власних виборців. Адже як відомо, як би високо ми не піднімались, все одно повертатись до низу завжди доводиться все тими ж сходами, а значить, зустріч зі зрадженими поглядами електорату неминуча”, – вважає політолог.