Філатов: «Дніпро нині чи не найбезпечніший обласний центр, але містяни мають чітко дотримуватися комендантської години»

26.02.2022 19:25   -

Департаменти мерії Дніпра, депутати нині підпорядковані військовій адміністрації. Є єдиний центр ухвалення рішень.

«У нас непросте місто — різні люди, різні політичні погляди. Та нині, незалежно від ставлення до політичних партій, фракцій, груп дійшли повного консенсусу. У міськраді не існує ніяких протиріч. Ми разом і працюємо заради єдиної мети», — сказав мер Дніпра Борис Філатов під час брифінгу 26 лютого.
Події останніх днів він назвав народною війною.

«Наш північний сусід-агресор об’єднав людей настільки різних, що вони, мабуть, ніколи б цього не зробили. Та це сталося», – підкреслив міський голова.

Водночас Дніпро нині є чи не найбезпечнішим в країні обласним центром.

Разом з цим, Борис Філатов звернувся до містян з закликом неухильно дотримуватися комендантської години, яка від сьогодні діє з 20:00 до 06:00: «Я прошу всіх дніпрян бути спокійними та припинити паніку. Нині на території Дніпропетровської області, на щастя, немає жодного російського солдата».

Мер Дніпра подякував самоорганізованим містянам, які готові боротися з мародерами, проте підкреслив, що все це слід робити поза комендантською годиною — аби не порушувати логістичних процесів військових.

Філатов також повідомив, що кілька годин тому провів нараду з керівниками департаментів мерії та депутатами стосовно ситуації у місті та щодо питань логістики і забезпечення Дніпра всім необхідним. Він уточнив, що у військовий період функції місцевого самоврядування обмежені.

«Я сьогодні так само є солдатом, котрий має командирів, що перебувають у цій будівлі (військовій адміністрації, — ред.). Усі депутати, всі мої підлеглі знають і визнають це», — прокоментував мер Дніпра.