Філатов: Дніпро є флагманом у програмах соціальної адаптації та навчання людей золотого віку

14.06.2019 12:30   -
Автор:

14 червня в Дніпрі стартувала перша Всеукраїнська конференція керівників та представників Університетів третього віку України – «Роль соціальних програм в адаптації старшого покоління до сучасного суспільного життя».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
До міста з’їхалися близько сотні делегатів із 17 областей України, а також фахівці з Польщі, де теж активно розвивають програми для громадян елегантного віку.
«Я дуже задоволений тим, що Дніпро приймає таку видатну конференцію. Приїхали делегати з України, гості з Польщі. Це – знаково. Адже в програмах соціальної адаптації та навчання людей золотого віку саме Дніпро є флагманом. У нас найбільша в країні кількість літніх студентів і освітніх програм. Нам є чим поділитися і що розповісти. Звичайно, є й що послухати та перейняти досвід колег», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.
Мер міста також запросив містян елегантного віку відвідати великий фестиваль Університету третього віку, котрий стартує цієї суботи в парку ім. Шевченка. Початок о 10:00, вхід вільний.
Серед учасників конференції: керівники та представники Університетів третього віку, радники мерів, перші проректори вищих навчальних закладів, начальники управлінь соціального захисту, представники облдержадміністрацій, керівники громадських організацій та європейських асоціацій. Також участь у конференції підтвердили представники Міністерства соціальної політики України та Міністерства молоді і спорту України. «Це є обмін культурою, обмін досвідом між людьми.
Така приємна та потрібна робота має поширюватися надалі. Адже це споріднює», – сказав віце-президент асоціації Університетів третього віку в місті Лази (Польща) Богдан Ратко.
За останні п’ять років Університет третього віку в Дніпрі не лише створив і розширив свої філії в різних частинах міста, а й якісно підвищив рівень викладання. Від опанування комп’ютера – до іноземних мов і секретів садівництва – усе це викладають в УТВ.
А ще життєлюби тут встановлюють танцювальні рекорди і загалом мають змогу реалізувати себе творчо. Учасники проекту також мають можливість безкоштовно відвідувати театри та музеї міста. Дніпровський УТВ має низку партнерів не лише серед вищих навчальних і культурних закладів міста, а й організацій у різних містах України.
Тож перша Всеукраїнська конференція керівників та представників Університетів третього віку – це можливість зміцнити такі зв’язки.
«Цей формат надзвичайно важливий для нас, адже ми маємо тісні контакти з Університетом третього віку в Дніпрі. Ми спільно розвиваємо напрям срібного туризму. Сюди приїхали на форум, щоб подивитися, які форми роботи з людьми поважного віку є у різних територіальних центрах і Університетах третього віку. Думаю, форум буде результативним. Ми раді, що влада міста активно підтримує таку категорію громадян», – зазначила представниця луцької громадської організації «Центр освіти «Університет третього віку» Оксана Степанюк.
Нині в Університеті третього віку в Дніпрі зареєстровані понад вісім тисяч студентів. Прийом документів триває. Для участі в соціальному проекті потрібно надати: заяву, ксерокопії паспорта, пенсійного посвідчення (за наявності) та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру.
Подати документи можна до територіальних центрів соціального обслуговування міста Дніпра або до Управління з питань розвитку соціального захисту населення: вул. Старокозацька, 40-б. Контакти: тел. 778-03-44; 093-134-46-69; 099-607-56-97.