Фейкове опитування від Зеленського “слуги” уже вважають підставою для змін у законодавстві

28.10.2020 11:24   -

Попри всі зауваження щодо незаконності і показовості опитування від президента Зеленського в день місцевих виборів 25 жовтня, “слуги народа” вже заявили про готовність реалізації деяких із поставлених людям питань. Складається, враження, що навіть підрахунок голосів цього опитування і аналіз відповідей не передбачався – “слуги” спитали просто із ввічливості, щоби потім приймати необхідні їм рішення.

Про готовність імплементації в українське законодавство пунктів з президентського опитувальника заявив голова партії “Слуга народу” нардеп Олександр Корнієнко на брифінгу 26 жовтня, – повідомляє Укрінформ.

Почнемо зі скорочення кількості народних депутатів. Я думаю, що це питання навіть, можливо, на горизонті цієї сесії Верховної Ради, яка буде тривати до лютого. Подивимося, яка в нас буде ситуація з епідемією. На жаль, бачимо, що трошки динаміка розгортається», – сказав Корнієнко.

Корниенко уверен, что победителем на местных выборах является его партия  Слуга народа - 112 Украина

Тобто, Корнієнко уже наперед упевнений (остаточний підрахунок ще не завершено), не знаючи думки опитаних громадян, що треба зменшувати кількість депутатів у Верховній Раді.

Більше того, Корнієнко вже знає навіть відсоток тих, хто підтримує згадану ініціативу і заявив, що у парламенті вже йже підготовка до змін у Конституцію. Тобто, можна було й не питати – все уже вирішено?

Найпростіший кейс для мене – це третє питання. У нас лежить на другому читанні повернений з Конституційного суду проєкт зміни до Конституції, який визнаний Конституційним судом таким, що відповідає Конституції, його можна голосувати. Не впевнений, що він пройшов комітет, це треба з’ясувати. Але в принципі, це досить швидко можна зробити. Далі питання до колег, хто, дивлячись на цифру народної підтримки в 90%, як себе буде в залі поводити. Будемо дивитися, хто попри 90% підтримки цієї ідеї в народі буде якось намагатися ухилитися від голосування за цю ініціативу», – сказав Корнієнко.

Так само Корнієнко вже зміг порахувати кількість тих, хто підтримує довічний тюремний строк за корупцію.

Щодо довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах – ми бачимо, що підтримка велика. Треба консультуватися з нашим Комітетом правової політики, з антикорупційним комітетом, які є варіанти. Тобто, це більше на поталу фракції, депутатів. Тобто будемо обговорювати», – сказав голова партії «Слуга народу».

Профанація і маніпуляція – не зважаючи на численні порушення та правову безпідставність проведеного опитування, “слуги” намагаються подати ці фейкові результати в якості підстави для змін у законодавстві.