Фейковий концерт під час карантину спричинив заворушення

02.04.2021 12:14   -

Тисячі людей у Бельгії в Брюсселі 1 квітня прийшли до парку на анонсований у соцмережах масштабний концерт. Та ситуація вилилася у масові заворушення та бійки з поліцією, – повідомляє bbc.

А все тому, що концерт виявився фейковим. До того ж у Бельгії карантинні обмеження передбачають категоричну заборону масових заходів та зібрань.

Близько 2000 людей відвідали захід у брюссельському парку Буа-де-ла-Камбре всупереч заходам Ковід-19 у країні.

Коли приїхала міліція, піша й на конях, деякі з натовпу кричали “Свобода!” і кидали каміння.

Усе почалося з оголошення у Фейсбуці. Автори анонсу закликали людей вийти на музичний фестиваль з гучною назвою La Boum («Вечірка») до одного з парків столиці Бельгії Брюсселя. На заході начебто мали виступати всесвітньо відомі діджеї.

Повідомлення викликало шалену реакцію у бельгійців – бажання прийти на концерт висловили 18 тисяч людей, а про свою зацікавленість заходом заявили ще понад 50 тисяч. І дійсно, в парк Bois de la Cambre прийшло дуже багато людей – щонайменше кілька тисяч.

Поліція заявила, що четверо людей були заарештовані. За повідомленнями чиновників, внаслідок зіткнень постраждали троє поліцейських і щонайменше ще двоє учасників заворушень.

Прокурори заявляють, що розпочали розслідування, щоб з’ясувати, хто стояв за постом у Facebook.

Мер Брюсселя Філіп Клоуз сказав, що він може зрозуміти людей, які хочуть вийти на вулицю навесні, але такі збори не будуть терпіти.

Бельгія з 11,5 мільйонами населення зафіксувала понад 882 000 випадків коронавірусу та 23 000 смертей, це одна з низки європейських країн, яка збільшує обмеження на тлі зростання кількості випадків.