Євген Удод запрошує громадськість на слухання

19.08.2014 14:47   -
Автор:

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод запропонував громадськості провести відкриті громадські слухання відносно збільшення кількості соціальних аптек на Дніпропетровщині. Про це повідомляє інтернет-видання “ГЛАВНОЕ”.
«Майже 90% аптек, розташованих у лікарнях області є комерційними (приватними), і лише 10% – комунальними. Протягом останніх чотирьох років кількість останніх збільшилася зі 100 до 130. Комерційні аптеки було замінено комунальними наступним чином: коли закінчувався строк оренди приміщення, новий договір не укладався, а вільні площі на підставі рішення облради передавали на баланс «Фармації» – єдиного обласного комунального підприємства, яке займається фармацевтикою. Така ситуація не влаштовує власників комерційних аптек, які вимагають забрати з комунальної власності 48 об’єктів та віддати їм у користування. Тому вони будь-якими методами прагнуть відмінити всі попередні рішення облради і повернути приміщення для оренди комерційним структурам», – зазначив Євген Удод.
Голова Дніпропетровської обласної ради виступає проти цього, бо вважає, що питання забезпечення громадян дешевими та якісними ліками є дуже важливим. Саме тому він хоче винести це питання на широке громадське обговорення.
Під час громадських слухань пропонується провести порівняльні аналізи цін комерційних і комунальних аптек, ознайомитися з аргументами спеціалістів обласної ради та прокуратури.
Також буде представлене бачення зниження ціни на ліки як обласним комунальним підприємством «Фармація» так і комерційними аптеками.