Евакуйованих із Уханя українців не раді бачити в Україні

20.02.2020 11:57   -
Автор:

Українських громадян, які перебували в китайському місті Ухань (центрі епідемії коронавірусу) доставили в Україну.
Міністерство внутрішніх справ повідомило, що українців планують перемістити у Полтавську область, до медичного центру Нацгвардії “Нові Санжари”. Там люди перебуватимуть на карантині протягом 14 днів.
«Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області».
Втім, такому рішенню зовсім не раді самі жителі селища Нові Санжари, що побоюються поширення коронавірусу. Місцеві мешканці перекрили дорогу і підпалили шини. В результаті, відбулися сутички із поліцією. Про це повідомляє УП.
На місце конфлікту прибув губернатор Полтавщини Олег Синегубов. Поліція намагається умовити людей розблокувати дорогу, втім на місце прибувають військові.
Схожа ситуація склалася і на Тернопільщині поблизу с. Микулинців, де жителі громади протестують проти приїзду в місцевий санаторій «Медобори» евакуйованих із Китаю.
Наразі, проти демонстрантів почали використовувати військову техніку.
“Поліція спільно з Нацгвардією і при використанні важкої військової техніки, під крики протестуючого натовпу, намагається прибрати автомобілі протестувальників проїжджої частини. Нагадуємо, що сьогодні в село Нові Санжари привезуть евакуйованих людей з Китаю”, – йдеться в повідомленні УНІАН.

Днепр.Главное