Експерти обурені вибірковістю українських правоохоронних органів

03.11.2015 09:45   -
Автор:

Експертне співтовариство обурене тим, що більшість екс-регіоналів заперечують вручення їм сьогодні повісток представниками Слідчого управління МВС і Слідчого управління ГПУ. Йдеться про заяву Наталії Королевської про те, що жодних відповідних документів вона не отримувала і в даний час знаходиться у власній депутатської приймальні.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«З огляду на події, за якими ми спостерігали в минулі вихідні в Дніпропетровську, у нас складається досить парадоксальна картина. Всі ті, хто підтримував українську армію, збирав кошти і волонтерствував, були «віддячені» державою арештами, обшуками і погромами у власних будинках. А ті, що відверто підтримували сепаратистів, а в окремих випадках – прямо спонсорував їх, отримали лише повістки, та й ті виявилися «качкою». Досить дивна позиція керівництва країни та силових органів», – прокоментував ситуацію політолог Віктор Фєсєв.
За його словами, обурення викликає навіть той факт, що з обвинувачених і підозрюваних у злочинах екс-регіоналів навіть не зняли депутатської недоторканності. «Це просто смішно. Вся ця історія з повістками білими нитками шита», – підкреслив експерт.
Читайте також: На сайте Президента собирают подписи против политических репрессий
Нагадаємо, що в понеділок, 2 листопада, на погоджувальну раду Верховної Ради України прийшли представники МВС і ГПУ. Вони спробували вручити повістки на допит депутату «Опозиційного блоку» Вадиму Новинському. Як пізніше повідомив глава фракції БПП Юрій Луценко інші повістки також призначалися Наталії Королевській і Олександру Вілкулу. Обидва в різний час підозрювалися у причетності до підтримки силовиків на Донбасі та постачанні тітушок на Майдан під час Революції Гідності.
Читайте також: Борис Филатов обратился к жителям Украины