Експерт: Тимошенко і Пінчука поєднує прагнення до влади

11.10.2018 12:00   -
Автор:

Лідер «Батьківщини», екс-прем’єр Юлія Тимошенко цього року щонайменше двічі зустрічалася з олігархом Віктором Пінчуком. Колишній парламентарій Тарас Чорновіл переконує що, Тимошенко і Пінчука поєднує прагнення до влади, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “Радіо Свобода“.
Пінчук не просто зять Леоніда Кучми, а і його затятий захисник. Мстиво ставиться до людей, які критикували тестя. А Тимошенко на початку 2000-х постійно протиставляла себе тодішньому президентові. Пінчук такого не забуває.
Так само Тимошенко добре пам’ятає, що вперше потрапила в тюрму при Кучмі, а телеканали його зятя жорстко били по ній. Зараз вона може пообіцяти лояльність до українського бізнесу Пінчука. Після перемоги на виборах – домовитися з Путіним про зняття санкцій та обмежень щодо його продукції.
А він збільшить присутність Тимошенко в топових ефірах і новинах. Тарас Чорновіл вважає, що олігархи сподіваються повернути вплив на рішення в Україні, який мали раніше. Бо нині участь Пінчука зведена до нуля. Коломойський перебуває у глибокій опозиції. Ахметов шукає способи відбілитися на заході. Після Майдану політичні рішення в державі ухвалюють без оглядки на позицію олігархів, переконаний експерт тижневика.
Юлія Тимошенко має непогані рейтинги, але у неї є значна проблема. Як стверджує політконсультант Олексій Ковжун, лідер «Батьківщини» зараз на піку. Однак їй нікуди рости. Кожен відсоток приросту дається неймовірними зусиллями і ресурсами. Якщо вибори будуть у найближчі вихідні, то до другого туру пройдуть Тимошенко і Порошенко.
Утім, обоє, як переконує експерт, непридатні для майбутнього. Взагалі, на думку експерта, під час президентських перегонів може з’явитися умовний Еммануель Макрон. Це не Вакарчук і Зеленський. Вони люди не політичні й не самостійні. Також про те, яка політична партія потрібна зараз Україні, на яких засадах і хто міг би її створити, аналізує експерт.