Екскерівник “Укрбурштину” збирався витратити 73 млн грн бюджетних

29.06.2024 18:42   -

Екскерівник “Укрбурштину” збирався витратити 73 млн грн бюджетних коштів за зберігання неіснуючих документів. Ці гроші підприємство нібито заборгувало приватній фірмі. Про це повідомляє 49000 з посиланням на САП.

У вересні 2020 року ДП “Укрбурштин” уклав договір на відповідальне зберігання науково-технічної документації, яка, як з’ясувалося в ході досудового розслідування, фактично не існувала. Директор підприємства інсценував викрадення цих неіснуючих документів, що спричинило утворення боргу перед приватним товариством. Згодом співучасники злочину подали заяви до Господарського суду м. Києва, намагаючись стягнути борг, що виник, та довести підприємство до банкрутства.

Однак, 13 червня 2024 року Верховний Суд, розглянувши докази, зібрані детективами НАБУ та прокурорами САП, виніс постанову, якою остаточно відмовив групі осіб у стягненні з “Укрбурштину” фіктивного боргу.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року обвинувальний акт щодо трьох осіб, звинувачених у закінченому замаху на заволодіння коштами “Укрбурштину” та службовому підробленні, було направлено до Вищого антикорупційного суду. Судовий розгляд у цій справі триває.