Екскерівник Хмельницького обласного Держгеокадастру зі спільником незаконно передали у власність 69 га землі

11.08.2024 18:29   -

Співробітники правоохоронних органів викрили масштабну схему розкрадання державної землі на Хмельниччині. За даними слідства, колишній начальник Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області спільно із начальником управління землеустрою. протиправно передали у власність підставним особам земельні ділянки загальною площею 69 га. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Зазначається, що підозрювані чиновники, зловживаючи своїм службовим становищем, оформили документи на передачу землі, яка належить Миролюбненській територіальній громаді Старокостянтинівського району. При цьому, ринкова вартість цих земель оцінюється в понад 3,5 мільйони гривень.

Щоб приховати свої злочинні дії, посадовці пропонували людям, які формально отримали землю, переписати її на іншу, заздалегідь визначену ними особу.

Наразі колишнім чиновникам оголошено підозру за зловживання службовим становищем та службове підроблення. Правоохоронні органи вживають заходів для повернення незаконно привласнених земельних ділянок громаді.