Ексканцлера Герхарда Шредера звинуватили в злочинах проти людства за зв’язки з Московією

10.03.2022 19:32   -

Ситуація з колишнім канцлером Герхардом Шредером, якого вже давно критикують за зв’язки з росією, стає все жорсткішою –  йому пред’явлено звинувачення в злочинах проти людства, пише Stern.

Проти колишнього канцлера Герхарда Шредера порушено кримінальну справу за злочини проти людства. Як повідомляло Badische Latest News 8 березня, заява про кримінальну справу була отримана в Ганновері минулого тижня і в понеділок була направлена до федерального прокурора Карлсруе. Прокуратура Ганновера підтвердила інформаційному агентству AFP, що заяву було отримано та надіслано.

Шредера критикують за те, що він має досить тісні зв’язки з президентом росії владіміром путіним. Його вважають давнім другом путіна.

Колишній канцлер залишається під тиском через його зв’язки з росією та продовження навіть зараз ділових зв’язків з росією, незважаючи на війну в Україні.

Поки що Шредер не прокоментував звинувачення.

Колишній канцлер є головою комітету акціонерів Nord Stream AG і головою наглядової ради російської державної енергетичної компанії «Роснєфть». Він також готується посісти місце в раді директорів «Газпрому».