Директорку ліцею на Волині оштрафували за підробку документів та незаконні виплати працівникам

07.09.2024 19:27   -

Директорка Заболоттівської спеціальної загальноосвітньої школи інтернату вносила неправдиві відомості про робочий час працівників. Про це повідомляє 49000 з посиланням на вирок суду.

Починаючи з травня 2018 року, жінка умисно вносила до табелю робочий час педагога, який 11 днів не виходив на роботу і не виконував обов’язки, бо був за кордоном. Табель із власним підписом очільниця школи занесла в бухгалтерію, а тому працівникові-прогульнику нараховувалася зарплата.

Такі махінації вона проводила по кілька разів на рік – аж до червня 2021-го. Всього шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою, директорка заволоділа коштами на суму 50 576 гривень.

Обвинувачена свою вину повністю визнала. Як зазначила, матеріальні збитки відшкодувала у повному обсязі під час досудового розслідування. Керівниця закладу освіти щиро розкаялася, засудила свою поведінку, зобов`язалася більше не вчиняти протиправних дій.

Представниця Управління освіти і науки Волинської ОДА повідомила, що жінка відшкодувала збитки. Також додала: за час виконання обов’язків директора Заболоттівської школи керівниця зарекомендувала себе лише з позитивної сторони.

Директорку визнали винною і призначили їй штраф у розмірі 52 700 гривень. Крім того, з неї стягнули понад 20 тисяч за експертизи.