“Друг просить в борг”: у Вільногірську чоловік присвоїв чужий акаунт і виманював гроші

27.06.2024 19:13   -

У Вільногірську поліцейські викрили 34-річного чоловіка, який ошукав місцеву мешканку за схемою “друг просить в борг”. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Національну поліцію.

За допомогою знайденої сім-картки підозрюваний отримав доступ до чужого акаунта та здійснив розсилку повідомлень друзям з проханням позичити гроші. На його прохання відгукнулася одна зі знайомих та перерахувала нібито «подрузі» необхідну суму. Однак, згодом жінка дізналася, що її ошукали.

Слідчі встановили, що 47-річній жінці в месенджері однієї із соціальних мереж написала «подруга» та попросила терміново позичити їй гроші – обіцяючи повернути на наступний день. Жінка погодилася й одразу перерахувала необхідну суму. Пізніше зателефонувавши подрузі – зрозуміла, що її ошукали. Потерпіла одразу звернулася до поліції. Поліцейські викрили зловмисника. Ним виявився 34-річний житель міста Вільногірська, неодноразово судимий за майнові злочини.

Фігуранту повідомили про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.