Другий тур виборів мерів у семи містах: перші результати

16.11.2020 09:27   -

Повторне голосування з виборів міського голови відбувалося в 7 містах України: Луцьку (Волинська область), Краматорську (Донецька область), Українці (Київська область), Одесі, Сумах, Херсоні та Камʼянець-Подільському (Хмельницька область).

Явка на виборах становить 24% — нижча, ніж у першому турі, – повідомляє Центральна виборча комісія, наголошуючи, що це неофіційні дані, які надходять від територіальних виборчих комісій.

Середня явка виборців у другому турі місцевих виборів, які проходили у семи містах, станом на 20:00 становить 24%. Це на 8% менше, ніж була у цих містах у першому турі 25 жовтня.

Серед семи міст найвищу явку зафіксували у Камʼянці-Подільському (Хмельницька область) — 34,29%, а також в Українці (Київська область) — 31,46%. Найнижча явка була у Сумах — 19,02%.

Перші дані екзит-полів.

За даними екзит-полу, чинний міський голова Одеси Геннадій Труханов отримав 56,7% голосів виборців, а його суперник від Опозиційної платформи — За життя Микола Скорик — 40,9%. Було опитано 2126 виборців на 40 дільницях, похибка не перевищує 3−4%.

 На виборах у Кам’янець-Подільському перемагає Михайло Посітко — екзит-пол компанії Ю.С.С. За даними Ю.С.С., Посітко в другому турі отримав 62,2% голосів виборців, його суперник-самовисуванець Володимир Мельниченко — 36,8%.

На виборах мера Кам’янця-Подільського перемагає самовисуванець Михайло Посітко (ВО “Свобода”) з 62,2% голосів. У його опонента, самовисуванця Володимира Мельниченка – 36,8%. Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного дослідницькою компанією “Ю.С.С.” спільно з громадською організацією “Громадська ініціатива дій”, повідомляє Vdalo.

Після другого туру виборів мера Херсона, як свідчать дані екзит-полу ГО “НТЖ”, перемагає Ігор Колихаєв (“Партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити!”) – у нього 67,03% голосів. У його суперника Володимира Сальдо (партія “Блок Володимира Сальдо”) – 32,97%.

На виборах голови Луцька Ігор Поліщук набрав більшість голосів, впевнено перемігши при цьому свого опонента Богдана Шибу. Про це свідчать дані попереднього підрахунку голосів, отримані зі штабу одного з кандидатів, повідомляють “Волинські новини“. Всього за Ігоря Поліщука віддали голоси 23 тис. 989 виборців, що становить 54,53%. За Богдана Шибу проголосували 18 883 виборців, що становить 42,92% голосів. 2,55% бюлетенів були визнані недійсними (1121 одиниця).