Дозвільні документи та антисептик: у Дніпрі перевіряють літні майданчики кафе

13.05.2021 15:10   -

У Дніпрі розпочався сезон літніх майданчиків кафе. Щодня терас усе більшає, тому інспектори з питань благоустрою вийшли на перевірки закладів – з’ясовують наявність погоджувальних документів на розміщення, а також чи дотримуються працівники карантинних норм. 13 травня перевірили літній майданчик бару, що на Троїцькій площі, 3.

 У співвласника Бориса Амірова на руках були дозвільні документи на розміщення тераси: «Вже вп’яте ми у теплу пору року відкриваємо майданчик, так працюємо чотири місяці, а взимку консервуємо. Узгодити розміщення ми повинні із КП «Благоустрій міста», повторювати цю процедуру потрібно щорічно. Працюватимемо за дотриманням карантинних правил, поставили вже санітайзери, розсаджуємо клієнтів за столи, між якими півтора метра відстані».

Перевіряють вуличні тераси кафе та ресторанів інспектори з благоустрою з початку травня щодня, серйозних порушень ще не виявили: «Більшість власників уже мають дозволи, і ми тільки ведемо роз’яснювальну роботу щодо дотримання карантинних правил. Якщо терасу все ж розгорнули без дозвільного документа, ми спочатку виписуємо припис, щоб її оформили. Узгодити власникові незаконного майданчика треба за три робочих дні. Потім план та його візуалізація подається до комісії, отримується дозвіл і можна працювати», – розповів інспектор КП «Благоустрій міста» Дніпровської міської ради Едуард Єнакаєв.

Якщо власники не реагують – це порушення 152 статті КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою).

«Протокол передається до адміністративної комісії, йде постанова про штраф: від 340 до 1700 грн. Крім того, за постановою Кабміну за недотримання санітарних норм (стаття 44-3 «Порушення правил щодо карантину») йде також штраф від 17 до 34 тис. грн. Протокол складає поліція і передає у відповідні органи», – підкреслив юрист КП «Благоустрій міста» Дніпровської міської ради Павло Потапчук.