Дошкільнята Дніпра харчуватимуться якісніше завдяки додатковим 7,5 млн грн

25.07.2017 16:45   -
Автор:

З 1 вересня 2017 року у дошкільних навчальних закладах Дніпра запроваджуються зміни в організації харчування дітей.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Зміни були ухвалені на черговій сесії міської ради 21 червня. Відповідно до цього рішення збільшується фінансування харчування дошкільнят з міського бюджету та обмежується кількість постачальників харчових продуктів (аналогічно до загальноосвітніх навчальних закладів).
«Раніше у дитячих садочках батьки сплачували 60% від вартості харчування на день (16,97 грн), а частка міського бюджету становила 40% (11,31 грн). Наразі, завдяки чіткому розумінню проблеми міською радою та міським головою Борисом Філатовим, сума, яку сплачують батьки, не змінюється, але тепер це 41% від загальної вартості, бо з міського бюджету за харчування дітей сплачуватиметься 24,43 грн, тобто 59%. Щодо ясел, то ситуація така ж (у відсотках). Наші діти мають правильно харчуватися, відповідно до всіх норм, отримувати необхідні вітаміни, мінерали тощо. Не повинно бути якихось заморожених продуктів, усе має бути свіже та корисне», – зазначив заступник мера Дніпра Олександр Шикуленко.
Посадовець також підкреслив, що, завдяки профіциту міського бюджету, на поліпшення якості харчування дітей вдалося виділити 7,5 млн грн.
Крім цього, у вересні зазнає змін і система організації харчування. Якщо раніше закупівлею та приготуванням продуктів займалися безпосередньо у дошкільних закладах, то тепер цю функцію виконуватимуть фірми, які виграють тендер. Така система успішно працює у загальноосвітніх навчальних закладах міста.
«На мою думку, розпорядження міської ради про зміни в організації харчування – дійсно важливий крок. Звісно, зміниться і якість продуктів, і організація харчування. Сьогодні нам деколи доставляють заморожені продукти, тобто такі, що мають не всі корисні властивості», – розповіла в. о. завідувача дитячого садочка №292 Ірина Литовська.