«Дороги UA 2020»: Укравтодор обіцяє будувати

28.01.2020 06:52   -
Автор:

Очільник Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков під час презентації “Дороги UA 2020” розповів про масштабні плани з будівництва доріг. В залежності від того, як держбюджет буде фінансувати заявлену програму, Укравтодор реалізує одну з трьох стратегій. Про це повідомляє Укрінформ.
“У нас є три сценарії на цей рік. Сценарій перший – це виключно Дорожній фонд: 1345 кілометрів побудованих доріг державного значення та 3500 кілометрів доріг місцевого значення. Сценарій другий – це залучення фінансування під державні гарантії і вірогідність цього сценарію – більше 50%… І третій сценарій — це додаткові джерела фінансування із загального бюджету. За цим сценарієм ми плануємо побудувати і відремонтувати 4 тисячі кілометрів доріг, 2,5 тисячі кілометрів місцевих доріг”, – розповів Кубраков.
Картинки по запросу кубраков
Механізми реалізації програми деталізуються в Уряді, втім Кубраков переконаний, що 2020 рік ознаменується масштабним дорожнім будівництвом по всій Україні. Зокрема, відомство планує завершити будівництво автобану Київ-Харків. Окрім доріг, відомство планує початок будівництва мостів у Запоріжжі, Миколаєві та Кременчуці.
Днепр.Главное