Долоня замість картки: Amazon впроваджує новий спосіб розрахунків

01.10.2020 13:06   -

Компанія Amazon впроваджує революційно новий спосіб оплати товарів замість традиційних карток та вже звичних смартфонів. Для оплати товарів необхідно просто піднести свою длоню до сканера – зчитаний відбиток долоні є унікальним і може ідентифікувати покупця.

Компанія запровадила нову технологію з 30 вересня у двох магазинах у Сіетлі в США.

Новий пристрій-сканер має назву “Amazon One” і є достатньо швидким, щоб зчитати долоню людини буквально за секунду.

Ми завжди шукаємо способи покращити життя наших клієнтів, і одна з галузей, де ми витрачаємо час на інновації – це досвід покупців у магазинах. Сьогодні наша фізична команда з роздрібної торгівлі рада представити нову інновацію під назвою Amazon One. Amazon One – це швидкий, зручний, безконтактний спосіб, яким люди можуть використовувати свої долоні для повсякденних дій, таких як оплата в магазині, пред’явлення картки постійного покупця, вхід у місце, наприклад, на стадіон, або запуск роботи на роботу без особливих зусиль. Послуга розроблена для забезпечення високої безпеки та використовує спеціально побудовані алгоритми та обладнання для створення унікального підпису долоні людини“, – сказано в повідомленні на сайті компанії.

Творці нового винаходу стверджують, що ніякого вживлення чіпів у руку людини проодити не потрібно – при реєстрації відпиток долоні просто закріплюється за певним рахунком, і все.

Розробники технології вважають, що такий спосіб є досить надійним, адже якщо картку чи смартфон можна викрасти, то з рукою – складніше. Тим більше, що така ідентифікація людини є досить достовірною і тривалою, адже відбиток долоні зберігається у людини все життя і є унікальним. У компанії стверджують, що даний спосіб ідентифікації можна широко використовувати в інших сферах.