Долари, євро, фунти і шекелі.., загалом понад 130 млн грн хабарів

07.04.2021 13:10   -

Під час обшуків у справі щодо хабаря суддям Окружного адмінсуду Києва, одним з фігурантів якого є близький родич глави ОАСК Юрій Зонтов, знайшли золото, антикваріат і великі суми грошей, – повідомляє  пресслужба Національного антикорупційного бюро (НАБУ), опублікувавши відповідні фото.

На зображенні може бути: у приміщенні та текст «нацональне антикорупцйне бюро украйни»

«Виявлено великі обсяги іноземної готівки: понад $3,7 млн, 840 000 євро, 20 000 фунтів, 230 000 грн і 100 шекелів», – йдеться у повідомленні.

На зображенні може бути: у приміщенні

Крім того, детективи НАБУ вилучили документи на ім’я самого глави ОАСК Павла Вовка.

Про затримання Зонтова стало відомо 6 квітня. Як розповіли у НАБУ, родич судді разом зі ще одним фігурантом намагалися передати хабар у розмірі $100 000, щоб вплинути на винесення рішення у справі, яка слухається в ОАСК.

Сьогодні повідомлено про підозру викритим напередодні «на гарячому» двом адвокатам при отриманні неправомірної вигоди для подальшої передачі її суддям ОАСК. Повідомлення про підозру підписала Генеральний прокурор.

За місцем виявлення предмету неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича, а також великі обсяги іноземної готівки, які становлять загалом понад 130 млн грн.