Доба у зоні проведення ООС минула без втрат

02.08.2021 07:51   -

Прес-служба ООС повідомила, що протягом минулої доби, 1 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Біля населеного пункту АВДІЇВКА збройні формування Російської Федерації обстрілювали українські позиції з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У напрямку КАТЕРИНІВКИ окупанти відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Неподалік населеного пункту ПОПАСНА ворог вів вогонь з підствольних гранатометів і стрілецької зброї. На ЛУГАНЩИНІ був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед українських військових немає“, – уточнюється в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 2 серпня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Нагадаємо, що вже рік діють домовленості із припинення вогню на Донбасі. Втім, за час діі режиму припинення вогню з 27 липня 2020 року до 27 липня 2021 року зафіксовано 1995 обстрілів, загинуло 45 та 163 військовослужбовця отримали поранення.