До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо скасування результату конкурсу на ескіз великого Державного герба України

04.12.2020 19:20   -

ОАСК просять визнати конкурс, проведений Міністерством культури та інформаційної політики, таким, що був проведений з порученням постанови ВРУ «Про оголошення конкурсу на кращий ескіз Державного Герба України», а також постанови КМУ, згідно з якою Уряд, зокрема, зобов’язав Міністерство культури та інформаційної політики забезпечити суспільне обговорення ескізу, – повідомляє Бабель.

Водночас разом з позовною заявою до суду було подане клопотання, у якому позивач просить суд витребувати у Міністерства документи про здійснення всебічного суспільного обговорення ескізу. Йдеться про план заходів та дату інформаційного оголошення про обговорення, кількість зареєстрованих учасників обговорення, а також висновки та рекомендації оргкомітету.

Наразі Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Раніше ми повідомляли про результати конкурсу “Ескіз великого Державного Герба України вже чекає на затвердження Верховною Радою”.