До кінця року у Дніпрі на маршрутах залишаться тільки великі автобуси та електротранспорт, які рухатимуться по окремих смугах

14.01.2021 19:51   -

Спеціаліст сектору контролю департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровського міської ради Іван Васючков заявив, що в нинішньому році в Дніпро приїдуть близько 200 автобусів великої місткості та 15 маршрутів повністю перейдуть на обслуговування цими транспортними засобами, – повідомляє nashemisto.

На дорогах Дніпра в 2020 році можуть з'явитися біля 200 пасажирських  автобусів. Суспільство ДНІПРОГРАД

«За минулий рік громадські автобуси перевезли близько 124 млн пасажирів, з яких кожен 6-й – пільговик. З’явився брендбук громадського транспорту. Поступово автобуси брендуватимуться у жовтий колір зі спеціальними покажчиками відповідно до дизайн-коду. З міських маршрутів прибрано 320 автобусів малої та середньої місткості, натомість з’явилося 196 великих автобусів, у тому числі й так звані автобуси «гармошка», які зараз працюють на 38-му маршруті. Цьогоріч приїдуть ще 200 великих автобусів. Таким чином працюємо над тим, щоб до кінця 2021-го автобусів малої місткості на маршрутах не було взагалі. Окрім того, наразі розробляється стратегія щодо виділення окремих смуг для громадського транспорту. Іще у планах – підвищення кваліфікації для водіїв автобусів».

В Днепре до конца 2021 года с дорог исчезнут маршрутки

Торік на базі «Дніпровського електротранспорту» створили єдиний диспетчерський центр, який моніторить роботу усього наземного громадського пасажирського транспорту міста. Для цього було встановлено понад 1 900 GPS-трекерів. А навчально-виробничий центр підприємства з підготовки водіїв електротранспорту провів два випуски і підготував 85 водіїв трамваїв і тролейбусів.

За словами директора КП «Дніпровський електротранспорт» Володимира Кобця, через карантинні обмеження перевезення пасажирів в електротранспорті за 2020 рік скоротилися на 40 %.

«Сподіваємося, скоро ситуація стабілізується і пасажирські перевезення знову повернуться до стабільних показників. Нинішнього року продовжуватимемо капітальні ремонти інфраструктури: це й мережі, колії, а також рухомий склад. Окрім того, у планах – розпочати будівництво контактної мережі для подовження тролейбусних маршрутів № 10 та № 12 на ж/м Перемога-6. Звісно, і надалі навчатимемо водіїв трамваїв, тролейбусів», – розповів Володимир Кобець.