До дніпропетровських військових пропонують приєднатися кримським мусульманам (ФОТО)

07.07.2015 13:23   -
Автор:

Міністерство оборони України пропонує бійцям добровольчого батальйону “Крим” влитися до складу однієї з військових частин, яка формується на території Дніпропетровської області
Про це йдеться у відповіді за підписом заступника міністра оборони Петра Мехеда на звернення про формування окремого батальйону “Крим”, який оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбуці волонтер батальйону Таїса Гайда, передає Дніпро.depo.ua.
Зокрема, Мехед нагадав кримчанам, що відповідно до рішення президента України формування будь-яких добровольчих підрозділів припинено. Усі підрозділи в складі збройних сил повинні комплектуватися виключно військовослужбовцями після їх мобілізації чи укладення контракту.
“Разом з тим, враховуючи бажання ваших побратимів зі зброєю в руках відстоювати незалежність і цілісність нашої держави, пропонуємо розглянути можливість комплектування однієї з військових частин бойового складу збройних сил України. Як варіант, в оперативному командуванні “Схід” продовжується формування військової частини В2341 (смт Черкаське Дніпропетровської області)”, – сказано в листі.
До дніпропетровських військових пропонують приєднатися кримським мусульманам (ФОТО) - фото 1
У свою чергу Гайда розцінила цей лист як ознаку того, що справа з легалізацією батальйону “Крим” зрушила з мертвої точки. “Звичайно, це ще не результат, але, принаймні, нам не відмовили, попереду ще довгі переговори, і батальйон “Крим”обов’язково стане офіційною частиною збройних сил України”, – впевнена вона.
Нагадаємо, раніше добровольчий батальйон “Крим” був змушений здати своє озброєння і вийти із зони проведення антитерористичної операції після наказу генерального штабу збройних сил України, який заборонив знаходження в АТО добровольчих підрозділів. З тих пір бійці батальйону докладають зусиль для своєї легалізації.
Батальйон “Крим” сформований переважно з жителів півострова, головним чином – мусульман. Командир батальйону – Іса Акаєв.