До Дніпра приїде американський астронавт

06.03.2018 15:30   -
Автор:

14 березня, в середу, о 12:00 у Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці (Дніпро, просп. Дмитра Яворницького, 18) відбудеться відкрита зустріч американського астронавта Рендольфа Брезніка з молодими спеціалістами космічної галузі України.
Об этом сообщает Интернет-издание «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
У програмі: презентація проекту «Місячна промислово-дослідницька база» розробки ДП «КБ «Південне», презентація проектів та досягнень підприємств космічної галузі України, виступ та презентація від Ренді Брезніка, дискусія у форматі «Q&A».
Рендольф став другим астронавтом після Леоніда Каденюка, котрий розгорнув прапор України на орбіті — на Міжнародній космічній станції. Користувачам соцмереж запам’ятався тим, що ставив експерименти зі спінером в умовах невагомості.
З Україною американця повязують родинні зв’язки: разом з дружиною Ребеккою Баргін у 2008 році вони усиновили трирічного хлопчика з міста Дніпро. 10 років по тому, Рендольф разом із сином Уайетом відвідає його рідне місто та познайомить сина із Батьківщиною.
Рендольф Брезнік народився у 1967 році в місті Форт Нокс, штат Індіана. Полковник ВВС США. За плечима астронавта — два космічних польоти. Під час перебування на орбіті здійснив кілька виходів у відкритий космос із сумарним хронометражем — понад 18 годин.