Дніпропетровщина не потрапила до лідерів з прозорості

20.11.2019 09:30   -
Автор:

Дніпропетровська область не потрапила до найбільш прозорих обласних рад. Про це стало відомо під час презентації рейтингу «Прозорість та фінансове здоров’я міст та регіонів в Україні» в Укрінформі, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Так, до першої десятки прозорих областей входять Рівненська, Хмельницька, Вінницька, Волинська, Запорізька, Одеська, Київська, Івано-Франківська, Сумська та Чернігівська області.
За словами експерта Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгора Кияна, було досліджено 67 параметрів прозорості кожної обласної ради. Дослідження проводилося загалом за 9-ма коефіцієнтами: інформаційна політика, складання бюджету, державні закупівлі, розпорядження майном, соціальні послуги, кадрова політика, професійна етика та конфлікт інтересів, участь громадян і медіа.
Читайте також: Председатель Днепропетровского облсовета сбежал с поста
Киян зазначив, що середній показник по регіонах значно збільшився.
“Якщо в 2016 році цей показник приблизно дорівнював 45%, то у 2019 році він покращився до майже 63%. Зараз рівень прозорості по містах трохи кращий, ніж по областях, але бачимо, що прогрес є по обох показниках”, – додав він.
Метою цього рейтингу є моніторинг рівня прозорості регіонів та найбільших міст України та розробка рекомендацій щодо прозорого ухвалення рішень органами місцевого самоврядування.
Проєкт “Сприяння прозорості та впровадження антикорупційних заходів у державних підприємствах та органах місцевого самоврядування в Україні” реалізується Міжнародним центром перспективних досліджень “МЦПД” у партнерстві з Інститутом економічних і соціальних реформ (INEKO). Ініціатива фінансується Офіційною підтримкою розвитку Словацької Республіки (SlovakAid).