Дніпряни вийдуть на акцію проти перетворення Дня пам’яті на пропаганду “руського миру”

07.05.2019 14:00   -
Автор:

9 травня у Дніпрі відбудеться мирна акція протесту проти перетворення Дня пам’яті про жертв експерименту нацистського і комуністичного тоталітарного режимів на пропаганду цінностей “руського миру”.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на сторінку заходу “Дніпро проти тоталітаризму” у Facebook.
“Історія України ХХ-го століття чітко засвідчила, що єдиною можливістю для нормального життя українській нації є утвердження власної національної державності. Саме за це свого часу боролись бійці армії Української Народної Республіки, повстанці Холодного Яру, захисники Карпатської України, воїни УПА та безліч інших відомих і невідомих героїв нашої нації, стаючи на шляху найбільш мерзенних тоталітарних режимів, що лиш бачив цей світ – нацистського і радянського”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначили організатори акції, аби знищити українську державність, останні використовували для цього трагічну й вистраждану багатьма націями дату як свято 9 травня, замість того, аби вшановувати пам’ять загиблих.
Долучитись до акції запрошують усіх небайдужих мешканців міста. Місце зустрічі – просп. Дмитра Яворницького, 1А. Початок заходу о 08:30.
“Українці Дніпра-Січеслава – козацького серця нашої країни, що зупинило навалу ворога у 2014 році, не дозволять перетворити цей або будь-який інший день для організації антиукраїнського карнавалу на вулицях рідного міста. З собою можна брати національні й революційні прапори та плакати з гаслами про засудження вищезгаданих режимів”, – додали організатори.
За матеріалами “Дніпрограду“.