Дніпряни танцем підкорили Америку

08.11.2018 13:30   -
Автор:

Дніпровський колектив «Радість» став першим українським танцювальним колективному, який проїхав 12 штатів, дав багато концертів і взяв участь у місцевому фестивалі, де конкурував з учасниками з 50 країн світу.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-реліз редакції газети «Наше Місто».
«Аналогів цьому обміну немає, але окрім краси Америки нас вразило те, що у США нас приймали іноді краще, ніж в Україні. Там цінують культуру набагато більше. Можливо, цей обмін відкриє для нас можливість візитів чи навіть гастролів та майстер-класів у США», – зазначив художний керівник народного ансамблю «Радість» Дмитро Васильєв.
Проект не комерційний – житло, харчування та перебування колективу оплачував саме Дитячий Фонд Ротарі (Rotary Childrens Fund), який є відділенням ROTARY INTERNATIONAL. Хлопці та дівчата побачили життя американців, відвідали безліч екскурсій і отримали новий цікавий досвід.
«Ми виступали в Вашингтоні (округ Колумбія), Гірському Будинку Мохонк в штаті Нью Йорк – знаковому для США готелі, якому в наступному році виповниться 150 років, в місті Албані, столиці штату Нью Йорк, місті Баффоло (штат Нью Йорк), в містах Клівленд, Парма, Мідлтаун, Дейтон (в штаті Огайо), Сарасота, Орландо, Апопка, Джексонвіль (в штаті Флорида), Ролі і Шарлотт (в Північній Кароліні), і знову в Вашингтоні. Взяли участь в Міжнародному Фестивалі INTERNATIONAL FOCUS в місті Ролі, столиці Північної Кароліни, де брали участь представники 50-ти країн світу. За 26 днів поїздки ми дали 19 концертів», – зазначив Роман Нюнін, соліст народного ансамблю «Радість».
«Це був місяць незабутніх вражень і безцінного досвіду. Всі учасники поїздки в своїх публікаціях в соцмережах написали, що це був найкращий місяць в їх житті», – додав соліст народного ансамблю «Радість» Олексій Васильєв.