Дніпрянам розкажуть про бюджет участі

24.01.2017 16:30   -
Автор:

25 січня о 14-00 в приміщенні міської ради ( просп. Д. Яворницького, 75, 7 поверх, біла зала) відбудеться прес-конференція на тему «В Дніпрі стартує пілотний проект впровадження партиципаторного бюджету». Участь у прес-конференції візьмуть: Яніка Мерило – в.о. заступника міського голови, Артем Хмельников – голова депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
З 1 по 28 лютого у м. Дніпрі розпочинається прийом проектів дніпрян в рамках проведення у місті пілотного проекту впровадження бюджету участі. Дніпро приєднується до процесу до якого злучились вже більш 1500 міст світу. Бюджет участі — інструмент прямої демократії, що дозволить громадянам самостійно вирішувати, на які потреби спрямувати частину коштів міського бюджету.
У Дніпрі впровадження Бюджету участі відбувається за допомогою он-лайн сервісу «Е-сервіс «Громадський проект»», який дозволяє брати участь у подачі проектів та голосуванні за них, за використанням BankID та електронно-цифрового підпису.
До 21 квітня проекти будуть розглядатись, з початку виконавчими підрозділами Дніпровської міської ради (за тематикою проекту), потім – Експертною комісією, до якої буде включено представників департаментів та управлінь міської ради, депутати міської ради, представники громадських організацій.
З 24 квітня по 24 травня відбудеться голосування за проекти, під час якого кожен мешканець міста буде мати змогу віддати свій голос за проект.
Після визначення переможців, кошти на реалізацію громадських проектів буде виділено профільним виконавчим органам, які будуть безпосередньо виконувати завдання проектів. Подача проектів та голосування буде відбуватись в електронному вигляді за посиланням https://adm.dniprorada.gov.ua, та в паперовому вигляді через Центри надання адміністративних послуг м. Дніпра. На сьогодні сторінка Е-сервісу «Громадський проект» м. Дніпра доступна всім мешканцям міста, саме там розташовано всю інформацію про Бюджет участі, правила подання проектів, форми типових бланків.
27 та 28 січня у приміщення Дніпровської міської ради планується проведення навчальних семінарів-тренінгів для авторів проектів. Зареєструватись на тренінг можливо у групі в соціальній мережі Facebook «Громадський проект м. Дніпра» та за електронною адресою departament.innovaciy@gmail.com.