Дніпрян запрошують на патріотичну виставку

04.07.2016 14:45   -
Автор:

З 05.07 по 10.07.2016 року на першому поверсі Торгового комплексу «Пасаж» (пр. Д. Яворницького, 50) відбудеться виставка робіт білоруських та українських художників під назвою «Білоруси з Україною в серці».
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ГО “Січ”.
Відкриття відбудеться 5 липня о 13:00.
На виставці представлені творчі роботи митців (понад 40 живописних полотен) Білоруської Спілки Художників: Генадзя Драздова, Алеся Суша, Алеся Циркунова, Алеся Пушкіна, Андруся Такіндана та українського художника Тараса Носара, які працювали над картинами в зоні АТО в листопаді 2015 року в околицях Донецького аеропорту, поблизу сіл Піски, Волноваха, Новогродівка і на власні очі бачили дійсність жахливої війни. Це портрети, пейзажі, сюжетні картини, герої яких звичайні бійці добровольчих батальйонів.
Виставка доповнена інсталяцією, яка створена із речей, знайдених в зруйнованій будівлі середньої школи селища Піски Донецької області.
Натхненні героїчною боротьбою українських воїнів-захисників та своїх співвітчизників з тактичної групи «Білорусь» у складі Українського добровольчого корпусу митці художнього об’єднання «Пагоня» разом з українським художником Тарасом Носаром приїхали в зону проведення АТО та працювали на самій передовій у бойових умовах – в касках, бронежилетах, ховаючись від обстрілів в бліндажах, стійко переносячи тяготи військового життя.
На відкритті буде присутня голова Благодійного фонду «Волошка» Анжела Душаєва та один зі співавторів проекту Тарас Носар. Підхід до преси запланований на 12:30.