“Дніпровський дрифт”: Як молодь на корчах підтримує Збройні Сили України

14.04.2024 16:07   -

Дрифт та допомога ЗСУ. Екстремали з Дніпра організовують благодійні заходи. Збирають десятки прокачаних автівок та сотні глядачів. На них кожен охочий може проїхатися у дрифт-таксі за донат. Скільки вдалося зібрати на екстремальному хобі?

«Любов до машин прийшла ще з самого дитинства. Спочатку це були мопеди, велосипеди, а потім все переросло в автоспорт», – розповідає професіональний дрифтер Сергій Асламов.

Саме дрифтом Сергій займається 4 роки. 

 «Я і сам починав з невеликих паркувань, з невеликих майданчиків, тому що в місті не особливо є місця, де можна підрифтити», – зазначає Сергій Асламов

Цей вид спорту не з дешевих. Тільки обслуговування колес може вартувати тисячі доларів.

«Ціни, я вважаю, що корч такий повноцінний, на якому можна дрифтити і отримувати насолоду, починаються від 5 тисяч доларів і закінчуються за 100 000 доларів», – каже Сергій Асламов

«Корч» – це легковик перероблений згідно стандартів автоспорту. Отже, є безпечним для виконання трюків.

Коли почалася війна хлопці не залишилася осторонь. Завдяки екстремальному хобі збирають донати для ЗСУ. Для цього проводять відкриті дрифт-шоу.

«Це вже наш 3-й збір грошей для ЗСУ, я це робив не один, це все наше дрифтерське співтовариство, медалі собі вішати не буду», – ділиться Сергій Асламов.

Вже вдалося зібрали понад 300 000 гривень. На них придбали тепловізори, камуфляжну форму та інші необхідні для наших захисників речі. Зупинятися на цьому не планують.

За матеріалами ДніпроTV.