Дніпровський блогер зливав ворогу позиції ЗСУ і наслідки прильотів

27.06.2024 15:22   -

Служба безпеки України затримала у Дніпрі 36-річного блогера, який передавав Росії геолокації ЗСУ та публічно закликав до захоплення влади. Про це повідомляє 49000 з посиланням на СБУ.

Навесні він запропонував свою допомогу ворогові через чат-бот. Отримавши зворотний зв’язок, зловмисник почав збирати дані про дислокацію і переміщення українських військ, зокрема про місця зосередження особового складу та техніки, координати ТЦК і логістичних баз, а також наслідки ворожих обстрілів.

Він їздив містом, збираючи інформацію, і одночасно записував стріми, в яких підтримував російських окупантів та закликав до насильницького захоплення влади. Відео публікував на своєму YouTube-каналі під псевдонімом.

СБУ своєчасно викрила і задокументувала його діяльність, затримавши зловмисника. Під час обшуку вилучено чорнові записи, комп’ютер та мобільний телефон.

Блогеру повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: колабораційна діяльність, публічні заклики до насильницької зміни влади та виправдовування агресії РФ. Йому загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.