Дніпровського нардепа від “Слуги народа” допитали через скандальне листування

12.11.2019 12:00   -
Автор:

Генеральна прокуратура України допитала народного депутата від «Слуги народу» В’ячеслава Медяника.
Про це розповів заступник голови комітету з питань організації державної влади Олександр Качура, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “Главком“.
За його словами, ГПУ продовжує розслідувати справу про можливе втручання нардепа у роботу органів прокуратури.
«Щодо Медяника, в цьому питанні поставлять крапку вже правоохоронні органи. Зареєстроване провадження, проводять процесуальні дії, його викликали на допит. Бо це начебто ознаки корупції, тут з точки зору лінгвістичної, дуже спірно. Це вже не листування з дівчиною, це листування про діяльність правоохоронного органу», – заявив Качур.
Читайте также: Коломойский предложил нардепу из Днепра сдать мандат
Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура кваліфікує резонансне листування депутата Верховної Ради від «Слуги народу» В’ячеслава Медяника, в якому він обговорював, як вирішити питання з прокурорами, як зловживання впливом.
Як повідомлялось, раніше генпрокурор Руслан Рябошапка повідомив, що ГПУ проводить перевірку у зв’язку з листуванням Медяника. Зокрема в листуванні називалося прізвище заступника генпрокурора Віктора Трепака.
Як згодом повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, депутат Медяник у телефонному листуванні намагався посприяти розслідуванню кримінальних справ.