Дніпровського авторитета Петровського (“Наріка”) тепер можна називати “авторитетом” та “лідером ОПГ” – журналіст Бутусов виграв справу у суді

18.08.2020 16:35   -

30 липня Верховний Суд України поставив крапку у справі проти відомого журналіста Юрія Бутусова, позивачами в якій виступили дінпровські кримінальні авторитети Петровський та Арутюнян (відомі під прізвиськами “Нарік” і “Еміль”). Верховний суд скасував рішення судів попередніх інстанцій, що стали на бік згаданих персон, і визнав безпідставність усіх претензій до Бутусова.

У задоволенні позову Арутюняна Е.К. та Петровського О.В. до Бутусова Ю.Є. про визнання інформації недостовірною, її спростування та відшкодування моральної шкоди відмовлено. Стягнуто сумарно з Арутюняна Е.К. та Петровського О.В. на користь Бутусова Ю.Є. судовий збір за подання апеляційної скарги у розмірі 6 343,20 грн та за подання касаційної скарги у розмірі 8 457,60 грн.“, – повідомляють адвокати журналіста на сайті “Сенс Україна”.

Петровський і Арутюнян подали проти Бутусова 5 позовних заяв за публікацію журналіста у Фейсбук, яку вважали образливою, і вимагали “моральну компенсацію” в розмірі 357408 грн. Втім, суд вирішив, що права позивачів порушені не були.

Нагадаємо, що Бутусов ще у 2018 році прокоментував світлину, на якій у одному з храмів Дніпра, під час акції на підтримку Томосу для України, поруч із президентом Порошенком присутні Петровський і Арутюнян.

Первый совместный молебен митрополита Епифания и президента Порошенко состоялся в Днепре. Но президент и митрополит молились не одни.К сожалению, генеральный прокурор Юрий Луценко не смог принять участие в поездке, иначе бы он опознал мужчину слева от митрополита, который пробрался так близко, будто он один из главных участников этого важнейшего события… Да, рядом с Порошенко и Епифанием на фотографии, по данным нынешнего генерального прокурора тот самый “лидер организованной преступной группировки” – Александр Петровский. А слева от Петровского в темных очках – “авторитет” по кличке “Эмиль”, его правая рука“, – написав тоді Бутусов.

Зображення може містити: 24 особи, включно з Дмитром Поворотним, людей посміхаються