Дніпровські ветерани безкоштовно навчаються на IT-курсах в університеті “ШАГ”

02.06.2020 14:49   -

У Дніпрі для майже 20 ветеранів війни на Донбасі організовано безкоштовні навчальні курси з програмування. Курси організовано Дніпровським Технологічним Університетом «ШАГ» при сприянні управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА.

«Надаємо учасникам бойових дій можливість отримати нову сучасну професію. Спеціальність, яку почали опановувати 18 слухачів курсу, називається WEB-розробник. Його завдання – створення привабливого і зручного сайту. Військові навчатимуться працювати в команді, правильно презентувати себе, дізнаються секрети написання резюме і вдалої співбесіди», – відзначають в управлінні.

За півтора місяці ветерани вивчать основи програмування, здобудуть навички в галузі створення сайтів та інтернет-дизайну. Заняття з ветеранами проводить ректор університету “ШАГ”, кандидат технічних наук Максим Валентинович Шаптала.

Курси проводяться під патронатом засновника і головного директора Комп’ютерної академії “Шаг” Дмитра Олександровича Корчевського і фінансуються академією. Ці курси, на мій погляд, чудова нагода познайомитися з основами створення веб-додатків за допомогою HTML/CSS та JavaScript і підходить для новачків, які хотіли би почату свою кар’єру в IT. За півтора місяці відвідувачі курсів опанують верстання сайтів, а також взаємодію з базами даних, навчаться розробляти серверні рішення на базі node.js“, – зазначив у співбесіді Максим Шаптала.

За словами ректора, дані курси – не перша акція на підтримку ветеранів, організована навчальним закладом. Соціальна відповідальність – один із принципів колективу університету, підкреслив Максим Шаптала.