Дніпровські підприємці створили екологічні пакети, що розкладаються за 90 днів

27.02.2020 10:56   -
Автор:

У Дніпрі на підприємстві «Новіс» розробили нові пакети, що виробляються з кукурудзяного крохмалю і розкладаються в природі за 90 днів. Про це на прес-конференції розказав директор заводу «Новіс» Андрій Береза, повідомляє «Мост-Днепр».
«Три года назад (после посещения всемирной выставки в Дюссельдорфе), наша команда поставила цель – выпустить новый продукт на основе кукурузного или картофельного крахмала с основным критерием – для его разложения не нужен будет промышленный компостер. Наш пакет должен разлагаться в обычных условиях частного домохозяйства. И вот в конце прошлого года мы изготовили пакет из кукурузного крахмала и прошли сертификацию по стандарту «OK compost HOME». Мы можем с уверенностью заявить, что наши пакеты на 100% биоразлагаемые и компостируются в домашних условиях. Они распадаются на биологические вещества и в дальнейшем могут использоваться как удобрения», – сказав Андрій Береза.

Директор підприємства також підкреслив актуальність екологічної проблематики і закликав місцеву владу Дніпра запровадити хоча б найпростіший принцип сортування сміття на органічне і неорганічне. Береза додав, що кілька торгівельних мереж уже почали використовувати екологічні пакети в тестовому режимі а всі бажаючі можуть замовити їх на сайті підприємства.
«Біомішки для відходів Новіс виготовлені з картопляного крохмалю і біополімерів з рослинної сировини. Вони ідеально підходять для збору харчових відходів. Мішки відповідають суворим вимогам Європейських стандартів компостування і біорозкладності, згідно з якими більше 90% вмісту продукту перетворюється шляхом розкладання в біомасу, CO2 і воду без будь-яких шкідливих залишків», – така інформація міститься в описі продукції на сайті компанії.