Дніпровські хокеїсти стали чемпіонами України

08.05.2021 10:54   -

Національну першість чемпіонату України з хокею з шайбою серед юнаків (2005 р. н.) здобула дніпровська команда «Динамо», – повідомляє Дніпровська міська рада.

Вони зустрілися з «Калуським Легіоном». За результатами першого поєдинку дніпровська команда лідирувала із рахунком 5:3 і у вирішальному матчі зберегла необхідну різницю шайб, тож здобула золото чемпіонату, – повідомляє  «Дніпровський хокей».

Ось що про ці матчі і перемозі наших юних хокеїстів розповідають на сайті :

Останні календарні матчі першості між “Динамо” та “Легіоном” стали для обох насправді фінальними.

Будь хто з них міг як стати чемпіоном, так і навіть залишитися без медалей. “Сокіл” та “Білий Барс”, які свої матчі зіграли раніше, малі 42 та 41 очко. У динамівців та “легіонерів” було по 40, але у “біло-блакитних” краща різниця шайб.

“Динамо” (Дніпро) – “Легіон” (Калуш) – 5: 3 (3: 0, 1: 1, 1: 2)
Шайби: Петров, Купріянов-2, Гловацький, Яловий – Лейдар, Гуцу, Бронь.

“Динамо” (Дніпро) – “Легіон” (Калуш) – 3: 4 (0: 0, 1: 3, 2: 1)
Шайби: Шпак, Купріянов, Симоненко – Лейдар-2, Стасюк, Струтинський.

У першій грі, приголомшивши суперника на старті, “Динамо” потихенько розгубило перевагу, дозволивши гостям наблизитись в рахунку впритул. І лише результативна контратака на останній хвилині остаточно схилили шальки терезів на користь господарів. Таким чином, перед повторним матчем, команді з Дніпра треба було для чемпіонства, як мінімум, що не програти в 3 шайби.

І з цим завданням “Динамо” впоралось. Було не легко – відкривши рахунок, Дніпряни пропустили тричі – 1: 3. Здавалося, гостям з Калушу залишається зробити лише один крок. Але після декількох спроб “легіонерів” зіграти жорстко проти лідера атак “Динамо” І. Купріянова, господарі неначе прокинулися й зрівняли рахунок!

 І хоча гості таки закинули ще одну шайбу, яка в підсумку принесла їм “срібло” першості, але чемпіоном України 2020/21 стало саме “Динамо” (Дніпро)!

Переможцями стали також їх тренери М.А. Остяков, С.М. Лубнін, а також начальник команди К.П. Таратута і ​​директор МДЮСШ зимових видів спорту Фатеску А.Г.