Дніпровська міська рада стала «зрадником тижня» по Прозорро

13.03.2017 17:10   -
Автор:

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов назвав Дніпровську міськраду «зрадником тижня» по проведенню торгів в системі держзакупівель Прозорро.
Про це він написав своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Як оголосити закупівлю на 200 млн грн і не пояснити: досвід Дніпра. Бюджет: 200 млн грн https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-02-23-002363-c Весною не тільки саджають картоплю, але і ремонтують дороги, бо ж, зазвичай, сніг у нас сходить разом з асфальтовим покриттям. Департамент благоустрою та інфраструктури міськради оголосив закупівлю на послуги поточного ремонту автошляхів. Але в цьому тендері замовник, мабуть, керується фразою з відомої казки «Пойди туда, не знаю куда. Принеси то, не знаю что». бо взагалі не зрозуміло, який обсяг робіт планується провести, на який відрізках дороги. Учасникам пропонується торгуватись по дивній формулі, в якій додаються різні види робіт. Там, наприклад, треба дати ціну за 1 м бордюра, але не зрозуміло, скільки саме метрів треба замінити – один чи тисячу. Доречі, потенційні учасники вже ставлять запитання з цього приводу, але поки що відповіді немає.
Така ситуація обмежує конкуренцію та можливо замовнику та конкуренція і не потрібна? Можливо, ті, хто таки наважаться взяти участь в цьому тендері вже мають інсайдерську інформацію і можуть без проблем прорахувати вартість робіт?», – написаві він.