Дніпровська компанія пропонує зробити купейні залізничні вагони двоповерховими

15.11.2020 11:11   -

Українська компанія «Міжнародне ділове співробітництво», що працює в м. Дніпро, має проєкт переобладнання пасажирських вагонів на залізниці для підвищення комфортності та безпеки подорожей, – про це повідомляє ЦТС. Зокрема, наявність верхніх спальних полиць у купе вагонів дніпрвські розробники вважають не просто незручними, але й небезпечними – кожен, хто подорожував потягом, про це знає.

У компанії виникла ідея, що допоможе уникнути вищезгаданих недоліків купейного вагону – винахідники пропонують певні конструкторські зміни вагону, що зроблять його двоповерховим.

Одного разу ми подивилися на пасажирський вагон, те, як він влаштований, і подумали, що там є, що удосконалити. Зокрема, ми вважаємо, що в купейних вагонах доступ пасажирів до полиць другого рівня дуже складний і небезпечний. І сама по собі конструктивна схема в купейних вагонах може бути дещо оновлена ​​і стати більш привабливою для пасажирів, що здійснюють ділові поїздки, і молоді. При цьому, ми поставили для себе завдання зробити всі зміни в рамках габаритних розмірів експлуатованих сьогодні кузовів“, – розказав генеральний директор бюро “Міжнародне ділове співробітництво” Ігор Теличко.

В новому рішенні пропонується полегшити доступ пасажирів до спальних місць (верхніх поличок) та убезпечити їх від можливості падіння під час сну. Окрім того, пасажири в 4-місному купе фактично будуть розділені і перебуватимуть в окремих приміщеннях по 2 спальних місця. Проєкт отримав робосу назву  «sleepbox».

Компанія вже побудувала експериментальний макет нового вагону у натуральному масштабі і провела тестування із людьми. Наразі винахідники приступили до пошуку інвесторів та зацікавлених у розробці.