Дніпропетровський губернатор пообіцяв нового Генпрокурора

22.07.2015 11:32   -
Автор:

В Дніпропетровській області оголошено відкритий конкурс на посади керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників. Відтепер в ньому братимуть участь юристи з 5-річним досвідом роботи. Це дозволить оновити персональний склад прокуратур, залучити перспективну, амбіційну молодь, яка зможе стати на чолі реформаторського руху в цих закладів.
Про це заявив очільник регіону Валентин Резніченко, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
«Є великі сподівання на молодь, яка шляхом відкритого, прозорого конкурсу прийде працювати в органи прокуратури. Більшість з них має сучасну юридичну практику, знайомі з європейським досвідом реформування цих підрозділів, а головне – мають щире бажання та власне бачення принципового оновлення прокуратури. Не виключаю варіант, що новий Генпрокурор України з часом буде саме з Дніпропетровщини. Можливо ним стане саме один з тих молодих людей, які зараз подадуть свої документи. Головна проблема сьогодення – низька довіра з боку людей та високий рівень корумпованості. Нові кадри покликані викоренити ці ганебні явища», – зазначив він.
Валентин Резніченко зазначив, що сьогодні також розпочато наступ на корупцію, боротьбу за очищення влади та дав пораду держслужбовцям.
«Темпи антикорупційної боротьби лише набирають обертів. Я б не радив службовцям гратися з «вогнем» та намагатися заробити, використовуючи своє становище. Бажаючі збагатитися незаконним шляхом дуже швидко матимуть справу з представниками оновленої прокуратури. Ми орієнтуємо їх на жорстку протидію хабарникам на всіх рівнях місцевої влади», – зауважив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.
Нагадаємо, що на нараді Президента Петра Порошенко, яка відбулася у Кривому Розі 17 липня, було анонсовано скорочення кількості прокуратур Дніпропетровської області з 48 до 13.
Читайте також: Правила набора в новую полицию Днепропетровска