Дніпропетровські підприємці показово отримали приписи за сніг на прилеглій території

11.01.2016 17:02   -
Автор:

За розчищенням снігу на майданчиках міста стежать 12 інспекторів двох управлінь міської ради. Як виконуються зобов’язання зприбирання снігу та криги – перевіряли під час спеціального рейду.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
«Якщо робота не виконується, виписується припис. Можна в усній або письмовій формі. Залежно від обсягу робіт, вказується термін – 2 або 3 доби на чистку. Якщо це не виконується, то згідно 152-й статті адміністративного кодексу і правилам благоустрою міста, складається адміністративний протокол», – розповів провідний спеціаліст управління контролю за благоустроєм міста міськради Віктор Самовар.
За невиконання таких зобов’язань приватні та фізичні особи повинні будуть заплатити від 850 до 1300 грн. З керівників організацій стягнуть від 850 до 1700 грн.
Читайте також: Парковку в центрі Дніпропетровська розганяли евакуаторами
Управління, в якому працює Віктор Самовар, стежить за ситуацією з розчищенням снігу на території ЖЕКів, жилсервісів, ОСББ, ЖБК, а також підприємств, організацій, шкіл і навчальних закладів.
Сьогодні у ході спеціального рейду порушення виявили у Жовтневого центру житлових послуг – через відсутність посипання на одній із закріплених за ним території. На виправлення порушення у співробітників ЖЕКує один день.
За словами В. Самовара, інспекторинаразі обмежуються попередженнями та усними бесідами. Так з 29 грудня було виписано 157 приписів. Бесіди провели із понадсотнею власників підприємств.
Як в зимовий період утримують території, прилеглі до об’єктів споживчого ринку, контролює управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності міської ради.
«Організацію або підприємцяінформують, в який термін йому необхідно виправити те чи інше зауваження. Це контролюють інспектори. Зараз основна увага приділена центральній частині міста – від Чкалова до Набережної і від вул. Гагаріна до вул. Сєрова. Коли завершиться робота з центром міста, інспектори будуть більш активно перевіряти і віддалені райони», – розповів начальник відділу благоустрою управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності міської ради Андрій Глибокий.
Читайте також: Керівників установ попереджають про штрафи за неприбирання своєї прилеглої території
Він також додав, що основним завданням його відомства є не виписування протоколів, а попередження підприємців і торгових підприємств про те, що необхідно очищати тротуари від снігу та криги. Тому що від цього залежать безпека і життя городян.
За словами Глибокого, тільки за сьогоднішній день попередження отримали вже близько 70 підприємств. Ще один припис передають адміністрації ТЦ «Нагорка» – з побажанням очистити від снігу прилеглу стоянку.
Загалом на сьогоднішній день поки ще не складено жодного протоколу. Разом з тим, всі штрафи, які стягнуть за недобросовісну розчистку снігу, будуть передані до міського бюджету.