Дніпропетровська журналістка у суді довела, що соцстрах мав мільйони на дітях

01.12.2015 22:40   -
Автор:

Ольга Юдіна виграла суд у регіональної дирекції фонду соцстрахування, що вимагав спростувати інформацію в її розслідуванні.
Про це журналістка повідомила в коментарі Depo.Дніпро.
“Вони майже рік тому подали позов. Ми вели листування, просили їх написати, що конкретно вони вважають недостовірною інформацією та яким чином це порочить їхню честь. Такі ж питання ми весь час задавали в суді, але відповіді були, що інформація негативно висвітлена. Закон не передбачає скасування негативної інформації. З таким успіхом можна будь-яку публікацію оскаржувати”, – повідомила Ольга Юдіна.
Вона зазначила, що представники Фонду в якості аргументу використали те, що з січня 2015 року законом обмежені повноваження Фонду соцтрахування – він не проводить тендерів. І цей факт представники фонду пов’язували із критичним матеріалом.
Кіровський райсуд Дніпропетровська в повному обсязі відхилив вимоги дирекції щодо визнання недостовірною та спростування інформації у статті.
Як відомо, розслідування Ольги Юдіної було спрямоване на викриття корупційних схем при проведенні тендеру на оздоровлення дітей. Журналістка подала позов до регіональної дирекції, бо в ході дослідження їй не надали публічної інформації – конкурсних пропозицій по тендеру та декларацій регіональних посадовців фонду. Як повідомила журналістка, фонд досі не виконав рішення суду, що набуло чинності у липні, і не надав необхідних документів.
Після того, як журналістка почала через суд домагатися розкриття інформації, Фонд подав зустрічний позов, назвавши низку висловлювань у статті недостовірними.
Наразі триває розслідування діяльності фонду правоохоронними органами.