Дніпропетровська облрада обіцяє виплатити медикам по 10 000 гривень

26.01.2021 20:39   -

Медичним працівникам, що захворіли на коронавірус, обласна рада Дніпропетровщини обіцяє виплатити премію у розмірі 10 000 гривень, – повідомляє прес-служба облради.

Дане рішення депутати новообраної обласної ради прийняли у грудні минулого року. Наразі, загальна сума виплат для медиків, що закладена у бюджет області 2021 року складає 3 000 000 грн.

Вже цього тижня обласні чиновники обіцяють нарахувати виплату 138 медичним працівникам.

«В усіх госпітальних базах області наразі працює програма фінансової підтримки. Ми розрахували її саме для працівників цих закладів охорони здоров’я, які отримали підтверджений діагноз COVID-19. Усі вони можуть розраховувати на матеріальну допомогу у розмірі 10 тис грн. на 1 особу», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Нагадаємо, що у державному бюджеті на 2021 рік на фінансування медицини депутати виділили всього 123 млрд гривень замість очікуваних 296 млрд грн. Через скорочене фінансування, суттєвого підвищення зарплат медиків цього року не буде. Середня зарплата лікаря в Україні зараз становить близько 9 тисяч гривень.

Виходячи з тієї вартості, яка закладена на фінансування медицини на наступний рік, зарплата лікаря буде на рівні 9 тисяч на місяць. Тобто те, що лікар отримує зараз, те саме він буде отримувати і в наступному році. На більше сьогодні грошей немає“, – наголосив міністр Степанов у грудні минулого року.