Дніпропетровськ приєднався до акції «Перша хвилина миру» (ФОТО)

09.05.2016 09:00   -
Автор:

У День пам’яті та примирення о 23.01 у вікнах міської ради запалили понад півтори сотні символічних свічок в пам’ять про жертв Другої світової війни. Акцію влаштували як нагадування про трагедію, яку людство здолало 71 рік тому.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Це більше ніколи не має повторитися. Дніпропетровськ один із самих багатонаціональних міст України. В нас проживає велика кількість національностей і конфесій і всі ми живемо в дружбі і злагоді. Як одна велика родина. І збереження миру у нашому місті на Дніпрі – основний пріоритет міської влади», – сказав заступник міського голови Михайло Лисенко.
Дніпропетровці акцію підтримують. Кажуть, запалення вогнів символічне, адже і місто і Україна загалом втратили у тій війні дуже багато. Зараз же, кажуть люди, аби повернути в Україну мир, треба залишити амбіції і шукати примирення.
«Треба не забувати про це. Пам’ятати тих ветеранів – людей, які пройшли війну і принесли мир на всю планету. Бо ж Друга світова могла закінчитися дуже погано для всіх нас», – упевнений Роман.