Дніпропетровськ готовий до зими і снігу в повному обсязі, – міськрада

30.12.2015 18:18   -
Автор:

Прибиранням снігу у Дніпропетровську займається управління автодоріг і ще 8 підрядних організацій. Управління обслуговує більше 3 млн. квадратних метрів автодоріг міста. Іншими ділянками займаються підрядні організації.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на пес-службу міськради.
Наразі у розпорядженні міста більше 25 одиниць техніки. Усі машини повністю готові до роботи.
“У нас є техніка. У наступному році ми плануємо придбати ще близько 20 спеціальних машин. Зараз ми вже підготувалися – закупили всі необхідні матеріали, у тому числі і для посипання доріг. Уже пройшов нехай не значний, але сніг – і дороги в даний момент сухі. Вони були оброблені спеціальною сумішшю, яка навіть при низьких температурах дозволяє запобігти утворенню льоду”, – повідомив в.о. заступника міського голови Михайло Лисенко.
Цїєї зими при температурі до -15 дороги посипатимуться спеціальним розчином. Це сіль, розчинена у воді з певними добавками. Торік розчин не використовували. Цьогоріч, за словами Михайла Лисенка, він показує ефективний результат.
Разом з тим, при більш низьких температурах будуть використовувати піщано-соляну суміш.
Також за інформацією Лисенко, якщо пройдуть аномальні снігопади, у місті буде вжито екстрених заходів.
“Уже є домовленості з співробітниками МНС і поліції про те, що в разі рясних снігопадів великогабаритну техніку в місто не пускатимуть. Вони перебуватимуть перед в’їздом у Дніпропетровськ. Водіїв забезпечать теплим питтям і харчуванням”, – додав Михайло Лисенко.
Читайте також: В Днепропетровске не досчитались 2 млрд грн субвенций из госбюджета