Дніпропетровщина завоювала лідерську позицію

22.08.2018 13:45   -
Автор:

Дніпропетровщина – перша серед областей із доходів бюджету на одного мешканця. У 2018-му вони склали 3,7 тис грн. Це майже у півтори рази більше за середній показник по Україні. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНіПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
«У 2018-му маємо позитивну динаміку надходжень до бюджету. Це дозволило області вийти у лідери за показником середнього доходу на одного мешканця. Нині він – 3,7 тис грн, у той час як у середньому по Україні – 2,5 тис грн. Ці гроші не лежать мертвим тягарем. Вкладаємо їх у відродження інфраструктури населених пунктів. Кожна копійка, «зароблена» регіоном, – це оновлені школи, дитсадки та лікарні, заасфальтовані вулиці, сучасні стадіони та парки”, – заявили у прес-службі ОДА.
Завоювати лідерські позиції за показником доходу бюджету на одного мешканця Дніпропетровщина змогла завдяки збільшенню місцевих надходжень.
У 2018-му всі міста, райони та об’єднані територіальні громади виконали заплановані показники. А в середньому – навіть перевиконали їх на понад 10%. Приміром, на чверть перевиконав бюджет Нікопольський район. Приблизно на третину – Великомихайлівська, Українська, Лихівська та Червоногригорівська громади.
Загалом за 7 місяців 2018-го до бюджету Дніпропетровщини надійшло 13,8 млрд грн.