Дніпропетровщина – лідер по кількості ЦНАПів серед регіонів України

18.09.2017 16:00   -
Автор:

На Дніпропетровщині функціонує найбільша кількість ЦНАПів серед усіх регіонів України. Про це розповіла начальник управління з питань розвитку адміністративних послуг обласної державної адміністрації Олена Лічманенко в ефірі передачі «Наживо» на 51-му телеканалі, повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«У нас 45 головних офісів і 10 філій, 8 з них працює в Кривому Розі. Знаємо, що місто дуже розтягнуте і дійсно є така потреба. Тому загальна кількість – це 55 офісів ЦНАП», – відзначила фахівець.
ЦНАПи функціонують в кожному місті обласного значення – це 13 міст, враховуючи Дніпро як обласний центр, де є два відділення – Правобережне та Лівобережне.
«У нас ЦНАПи діють при кожній райдержадміністрації, і, власне, більшість ЦНАПів серед об’єднаних територіальних громад – 8 на сьогоднішній день. Найближчим часом ми офіційно відкриваємо ЦНАП в Новоолександрівській сільській об’єднаній територіальній громаді (Дніпровський район). На початку жовтня – в Марушівській сільській об’єднаній територіальній громаді (Апостолівський район). У нас унікальна область, тому що у нас з’явився перший в Україні сільський ЦНАП – це Олександропільська сільська рада (Солонянський район). І, до речі, перші в області, хто придбав за кошти власного сільського бюджету робочу станцію для виготовлення біометричних паспортів», – розповіла Олена Лічманенко.