Дніпропетровщина співпрацюватиме з Одещиною у сфері енергозбереження

27.11.2014 14:00   -
Автор:

Дніпропетровська та Одеська області співпрацюватимуть у сфері енергоефективності. Відповідний меморандум 27 листопада підписало керівництво обласних рад двох регіонів. Спільна робота буде вестися у сфері енергоефективності і збереження клімату та у напрямку створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Межрегіональний діалог відбуватиметься у форматі спільних заходів та проектів, обміну досвідом в рамках ознайомчих двосторонніх візитів.
«Дніпропетровськ обласна рада більше трьох років реалізує проект з енергоефективності. Ми акумулювали великий досвід, необхідний для успішної реалізації заходів з енергозбереження і ми готові ним ділитися. Ми хочемо розширити географію обміну технологіями та напрацюваннями між регіонами України. Саме тому підписуємо меморандум про співпрацю з Одеською областю. Завдяки таким крокам енергоефективні технології масово впроваджуватимуться у всій Україні. Тільки тоді ми зможемо отримати ефект як для держави в цілому, так і для кожного регіону окремо. У нас з Одеською областю спільні цілі, тому переконаний, що співпраця буде успішною», – сказав Євген Удод.
Згідно меморандуму, пріоритетними напрямами спільної роботи стануть: залучення технічної допомоги для збільшення інвестицій; підвищення обізнаності місцевих громад у сфері енергоефективності та енергозбереження; реалізація спільних міжрегіональних проектів.
Також голова Дніпропетровської обласної ради повідомив, що у такому форматі передбачена співпраця і з іншими областями України. Зокрема, мова йде про створення регіональних агентств енергоефективності та енергозбереження за моделлю, яка успішно працює зокрема у Німеччині.