Дніпропетровщина призупинила виплати більше 3 тис переселенців

26.03.2015 11:25   -
Автор:

У березні установи соціального захисту Дніпропетровщини провели більше 13 тис перевірок фактичного місця проживання переселенців у регіоні. За результатами перевірок не підтвердилося фактичне місце проживання 3 тис переселенців. Цим особам наразі призупинені всі соціальні виплати.
Про це повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Сливна, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«Після перевірки, під час якої з’ясувалося, що людина не проживає за вказаною адресою, соціальні служби залишають повідомлення з проханням звернутися до Міграційної служби в десятиденний термін. Якщо це не відбувається, то виплати призупиняються. Хочу наголосити, що ми не відміняємо виплати, а лише призупиняємо. Як тільки людина повідомляє про своє місце проживання – виплата поновлюється», – наголосила Валентина Сливна.
Вона додала, що нова постанова, що вийшла у березні, також дещо змінила вимоги до ходу реєстрації переселенців.
Читайте також: На Днепропетровщине в одном частном доме “живет” почти триста переселенцев
Всі люди, які прибувають вже зараз, повинні звернутися до установ соціального захисту за місцем фактичного проживання. Там вони повинні пред’явити лише паспорт і ідентифікаційний код, для дитини – свідоцтво про народження. Управління соціального захисту видає переселенцю довідку, де вказує місце фактичного проживання зі слів особи, далі людина йде до міграційної служби, де їй після перевірки ставлять відмітку. Після чого вона повертаються до управління соціального захисту, де її беруть на облік.
Читайте також: Сьогодні Порошенко приїде до Дніпропетровська
Всі ті, хто зареєструвався на Дніпропетровщині до виходу постанови реєстрацію в Міграційній службі пройдуть автоматично.
«Таким чином наводиться порядок в міграції переселенців. Може статися так, що дехто з переселенців переїхали вже до інших регіонів, і отримують виплати в інших регіонах», – додала Валентина Сливна.